opc_loader

Nikon D5600 + AF-P 18-55 VR zwart

Blaas uw creativiteit nieuw leven in met de altijd verbonden D5600.

Een onverwacht moment van schoonheid. Een geënsceneerde en perfect geslaagde time-lapse-film. Of het nu gaat om spelen met schaduwen wanneer de zon hoog aan de hemel staat of om films die vanuit intrigerende hoeken zijn opgenomen, niets is zo leuk als iets maken wat anderen waarderen.

Dankzij Nikon's krachtige beeldtechnologie kunt u toveren met de D5600.  Met deze camera kunt u uw ideeën kracht bijzetten. Dankzij het grote aantal legendarische NIKKOR-objectieven dat u ter beschikking staat, heeft u altijd voldoende creatieve opties. En wanneer u maar wilt kunt u via Nikon's SnapBridge tijdens het fotograferen foto's synchroniseren en films makkelijk overzetten naar uw smartapparaat.

Verleid uw verbeelding: Nikon D-SLR-beeldkwaliteit

Wanneer u de soort fotograaf bent die ziet wat anderen missen, is beeldkwaliteit van het grootste belang. De D5600 is voorzien van een grote DX-formaat beeldsensor met 24,2 megapixels die fijne patronen scherp vastlegt en beelden produceert met zeer heldere details. Uw vrienden en volgers zien precies wat u voor ogen had, bij elke opname. Dankzij een ISO-bereik van 100-25.600 en een verhoogde ISO-gevoeligheid van 6400 in de stand Nachtlandschap worden slecht verlichte onderwerpen en moeilijke lichtomstandigheden probleemloos afgehandeld. De nieuwe EXPEED 4-beeldverwerkingsengine biedt een uitstekende ruisonderdrukking, zelfs bij hoge ISO-waarden. En aangezien een groot aantal verwisselbare NIKKOR-objectieven tot uw beschikking staat, liggen beelden met een prachtig onscherpe achtergrond en rijke contrasten binnen handbereik.

Te goed om niet te delen: blijf verbonden met SnapBridge

Verbind en inspireer door uw beelden van D-SLR-kwaliteit in enkele seconden te delen. Nikon's baanbrekende SnapBridge gebruikt de Bluetooth® low energy-technologie¹ om een continue verbinding te handhaven tussen uw D5600 en uw compatibele smartapparaat. U kunt de camera zeer eenvoudig verbinden met uw smartapparaat. Nadat dit is gebeurd, kan de camera foto's synchroniseren met uw smartapparaat terwijl u ze maakt, zonder telkens opnieuw verbinding te moeten maken. Elke opname die u maakt, verschijnt automatisch op uw telefoon of tablet, klaar om te delen. En u kunt films handmatig overzetten wanneer u maar wilt. Via de SnapBridge-verbinding kunt u uw smartapparaat zelfs gebruiken om de camera op afstand te bedienen. Terwijl u SnapBridge gebruikt, kunt u uw smartapparaat zonder onderbreking blijven gebruiken en u hoeft zich geen zorgen te maken dat de accu van de camera leegraakt. Uw perspectief is uniek: met SnapBridge kunt u uw beelden ter plekke direct delen.

Een Nikon D-SLR: wanneer fotograferen echt voelt als fotograferen

Dankzij de perfecte ergonomie van de zeer handzame D5600 kunt u zich volledig op het fotograferen storten. Creëer opvallende composities dankzij de hoogwaardige optische zoeker, die een ongekend helder beeld biedt door het objectief. Wanneer u uw aandacht op het onderwerp wilt richten, fotografeert u door de zoeker om zo zonlicht en afleidende elementen buiten te sluiten. U kunt de camera ook stabieler houden wanneer u een teleobjectief gebruikt. Met de goed geplaatste instelschijf en multi-selector kunt u instellingen eenvoudig wijzigen tijdens het fotograferen. En u kunt zelfs de aanraak-Fn-functie gebruiken om instellingen via het grote touchscreen aan te passen zonder uw oog van de zoeker te halen. Met een body die slechts circa 415 gram² weegt en een met carbon versterkte buitenkant uit één stuk is deze camera zo licht en stevig dat u hem overal mee naartoe kunt nemen. Of u nu uw reisbelevenissen of drukke straten fotografeert, wanneer u uw vingers eenmaal om de diepe greep van deze camera hebt gevouwen en begint te fotograferen, wilt u hem niet meer wegleggen.

Leg vast wat u ziet en zoals u het ziet: kantelbaar touchscreen

U kunt nu fotograferen met een D-SLR die de wereld ziet zoals u hem ziet, zelfs als u hem vanuit een heel andere hoek bekijkt. Klap, kantel of draai het grote kantelbare touchscreen van 8,1 cm (3,2 inch) om opnamen perfect te kadreren: zo krijgt u een goed beeld, ongeacht of u de camera hoog boven uw hoofd, laag bij de grond of ver van uw lichaam houdt. Tik op het touchscreen om scherp te stellen en de opname te maken, net als bij een smartphone. U kunt de aanraakbediening gebruiken terwijl u fotografeert door de zoeker of beelden weergeeft. Tijdens opnamen met de zoeker biedt de aanraak-Fn-functie een intuïtief alternatief voor het gebruik van de instelschijf of de multi-selector: u kunt nu het scherpstelpunt selecteren of andere belangrijke instellingen, zoals diafragma en automatische gevoeligheid, aanpassen via het grote touchscreen. Wanneer u beelden bekijkt, kunt u via een schuifbalk die is overgenomen van Nikon’s professionele D5 en D500, snel door beelden bladeren. En u kunt knijpen om in te zoomen en een opname snel bij te snijden.

Mis niets: snelheid en precisie om elk idee vast te leggen

Wanneer u alles ziet, wilt u een camera die niets mist. Of u zich nu midden in de actie bevindt of van veraf opnamen maakt, het haarscherpe AF-systeem van de D5600 stelt snel scherp op het onderwerp en blijft erop scherpgesteld. De 39 scherpstelpunten van het AF-systeem bedekken een groot deel van het beeld en negen zeer nauwkeurige kruissensoren in het midden bieden een nog grotere nauwkeurigheid. Wanneer u fotografeert met livebeeld, zorgt contrastdetectie-AF ervoor dat de camera blijft scherpstellen op het onderwerp. En wanneer zich plotseling een perfecte kans voordoet, kan deze camera fotograferen met een snelheid van maar liefst vijf beelden per seconde, zodat u precies het juiste moment kunt vastleggen.

Films om vol trots te delen: D-film en time-lapse-film

Leg vloeiende Full HD-videoclips met subtiele details vast die u met trots zult willen delen. D-film biedt de mogelijkheid op te nemen met beeldsnelheden tot 50/60p. Continue autofocus bij livebeeld (stand Fulltime servo-AF) blijft scherpgesteld op onderwerpen, zelfs bij snelle acties. En als u filmt met een AF-P NIKKOR-kitobjectief, bevatten opnamen vrijwel geen camerageluiden dankzij de ingebouwde stappenmotor van het objectief. Time-lapse-film, dat is overgenomen van Nikon’s geavanceerde D-SLR's, transformeert opnamen van langzaam voorbijdrijvende wolken of een drukke straat in indrukwekkende snelle beeldreeksen. Films die zijn opgenomen met de D5600 kunnen eenvoudig worden gedeeld via de SnapBridge-verbinding van de camera.

Een artistiek tintje: creatieve functies in de camera

Maak nog meer indruk met uw foto's en films via een reeks creatieve functies in de camera. Maak elk beeld sprekender met een reeks speciale effecten: u kunt het gekozen effect vooraf bekijken in livebeeld en de sterkte aanpassen voordat u de opname maakt. Voor nog meer controle over het uiterlijk van uw beelden, fotografeert u met Picture Controls, waarmee u instellingen zoals contrast en verzadiging nauwkeurig kunt afstellen. Met de Picture Control Gelijkmatig kunt u uw films gemakkelijker perfectioneren tijdens de nabewerking. En u kunt zelfs een eigen Picture Control maken en opslaan om zo een geheel eigen stijl te creëren. Met allerlei uiteenlopende effecten in het retoucheermenu kunt u snel de sfeer of stemming van uw foto's aanpassen in de camera. Dankzij de SnapBridge-verbinding kunt u uw smartphone of tablet gebruiken om het creatieve proces voort te zetten met uw favoriete apps.

619,00
Verzendmethode
Pakketservice (1 - 2 dagen):
5,75
Levertijd:
1 - 2 dagen
Type Digitale spiegelreflexcamera
Objectiefvatting Nikon F-vatting (met AF-contacten)
Effectieve beeldhoek Nikon DX-formaat; brandpuntsafstand is equivalent met ongeveer 1,5x de brandpuntsafstand van objectieven met een beeldhoek in FX-formaat
Beeldsensor DX, CMOS-sensor, 23,5 mm x 15,6 mm
Totaal aantal pixels 24,78 miljoen
Stofverwijderingssysteem Beeldsensorreiniging, referentiegegevens voor stofverwijdering (software Capture NX-D vereist)
Effectieve pixels 24,2 miljoen
Beeldformaat (pixels) (L) 6000 x 4000, (M) 4496 x 3000, (S) 2992 x 2000
Opslag - Bestandsindeling NEF (RAW): 12- of 14-bits, gecomprimeerd, JPEG: JPEG Baseline-compatibel met de compressie Fijn (circa 1 : 4), Normaal (circa 1 : 8) of Basis (circa 1 : 16), NEF (RAW)+JPEG: de foto wordt opgeslagen in zowel de NEF (RAW)-indeling als de JPEG-indeling
Picture Control-systeem Standaard, Neutraal, Levendig, Monochroom, Portret, Landschap, Gelijkmatig; geselecteerde Picture Control kan worden gewijzigd; opslagmogelijkheid voor eigen Picture Controls
Opslag - Media SD, SDHC (UHS-I-compatibel), SDXC (UHS-I-compatibel)
Kaartsleuf 1 SD-kaart (Secure Digital)
Bestandssysteem DCF 2.0, Exif 2.3, PictBridge
Zoeker Spiegelreflexzoeker met pentaspiegel op ooghoogte
Beelddekking Circa 95% horizontaal en 95% verticaal
Vergroting Circa 0,82x (f/1.4-objectief van 50 mm op oneindig, -1,0 m-1)
Oogafstand 17 mm (-1,0 m-1; vanaf het midden van de lens van het zoekeroculair)
Dioptrieregeling -1,7 tot +0,5 m-1
Scherpstelscherm B-type BriteView Clear Matte Mark VII-matglas
Reflexspiegel Snel terugkerend
Diagrama Direct terugkerend, elektronisch gestuurd
Type Sluiter Elektronisch gestuurde verticaal aflopende spleetsluiter
Sluitertijd 1/4000 tot 30 sec. in stappen van 1/3 of 1/2 LW, Bulb, Tijd
Flitssynchronisatiesnelheid X = 1/200 seconde; synchroniseert bij sluitertijden van 1/200 seconde of langer
Ontspanstand S (enkel beeld), CL (continu lage snelheid), CH (continu hoge snelheid), Q (stil ontspannen), Zelfontspanner; intervalfotografie wordt ondersteund
Beeldsnelheid Tot 5 bps. CL: tot 3 bps. CH: tot 5 bps (JPEG en 12-bits NEF/RAW) of 4 bps (14-bits NEF/RAW). Opmerking: Bij de beeldsnelheid wordt uitgegaan van continue servo-AF, handmatige belichting of sluitertijdvoorkeuze, een sluitertijd van 1/250 sec. of korter, Ontspannen geselecteerd voor Persoonlijke instelling a1 (Selectie AF-C-prioriteit) en standaardwaarden voor alle andere instellingen.
Zelfontspanner 2 sec., 5 sec., 10 sec., 20 sec.; 1 tot 9 belichtingen
Lichtmeetstand DDL-lichtmeting met RGB-sensor met 2016 pixels
Lichtmeetmethode Matrixmeting: 3D-kleurenmatrixmeting II (G-, E- en D-type objectieven); kleurenmatrixmeting II (overige CPU-objectieven). Centrumgerichte meting: gewicht van 75% wordt toegekend aan een cirkel van 8 mm in het midden van het beeld. Spotmeting: meet een cirkel van 3,5 mm (circa 2,5% van het beeld) in het midden van het geselecteerde scherpstelpunt
Meetbereik ( ISO 100 , f/1.4 lens , 20 ° C/68 ° F ) Matrixmeting of centrumgerichte meting: 0-20 LW. Spotmeting: 2-20 LW
Lichtmeterkoppeling Processor
Stand Automatische standen (Automatisch, Automatisch (flitser uit)), automatisch programma met flexibel programma (P), sluitertijdvoorkeuze (S), diafragmavoorkeuze (A), handmatig (M), onderwerpstanden (Portret, Landschap, Kinderen, Sport, Close-up, Nachtportret, Nachtlandschap, Party/binnen, Strand/sneeuw, Zonsondergang, Schemering, Dierenportret, Kaarslicht, Bloesem, Herfstkleuren, Voedsel), standen voor speciale effecten (Nachtzicht, Superlevendig, Pop, Foto-illustratie, Speelgoedcamera-effect, Miniatuureffect, Selectieve kleur, Silhouet, High-key, Low-key)
Belichtingscorrectie Kan worden aangepast met -5 tot +5 LW in stappen van 1/3 of 1/2 LW in de standen P, S, A, M, SCENE en Nachtzicht
Belichtingsvergrendeling Gemeten lichtwaarde kan worden vergrendeld met de AE-L/AF-L-knop
ISO-gevoeligheid ISO 100 tot 25.600 in stappen van 1/3 LW, automatische instelling van de ISO-gevoeligheid is beschikbaar
Actieve D - Lighting Automatisch, Extra hoog, Hoog, Normaal, Laag, Uit
Autofocus Nikon Multi-CAM 4800DX-autofocussensormodule met DDL-fasedetectie, 39 scherpstelpunten (waaronder 9 kruissensoren) en AF-hulpverlichting (bereik van circa 0,5 tot 3 m). Autofocus is beschikbaar bij AF-S-, AF-P- en AF-I-objectieven.
Detectiebereik -1 tot +19 LW (ISO 100, 20 °C)
Objectiefscherpstelling Enkelvoudige servo-AF (AF-S), continue servo-AF (AF-C), automatische AF-S/AF-C-selectie (AF-A); anticiperende scherpstelling wordt automatisch geactiveerd op basis van de status van het onderwerp; handmatige scherpstelling (MF): elektronische afstandsmeter kan worden gebruikt
Scherpstelpunten 39, keuze uit 39 of 11 scherpstelpunten
AF-veldstand Enkelpunts AF, dynamisch veld-AF met 9, 21 of 39 punten, 3D-tracking, automatisch veld-AF
Scherpstelvergrendeling Scherpstelling kan worden vergrendeld door de ontspanknop half in te drukken (enkelvoudige servo-AF) of door op de AE-L/AF-L-knop te drukken
Ingebouwde flitser Automatisch, Portret, Kinderen, Close-up, Nachtportret, Party/binnen, Dierenportret, Superlevendig, Pop, Foto-illustratie, Speelgoedcamera-effect: automatisch flitsen met automatisch opklappen; P, S, A, M, Voedsel: handmatig opklappen via drukknop
Richtgetal Circa 12, 12 bij handmatig flitsen (m, ISO 100, 20°C)
Flitssturing DDL: i-DDL-flitssturing met RGB-sensor met 2016 pixels is beschikbaar bij de ingebouwde flitser; i-DDL-uitgebalanceerde invulflits voor digitale SLR-camera's wordt gebruikt met matrixmeting en centrumgerichte meting, standaard i-DDL-flits voor digitale SLR-camera's wordt gebruikt met spotmeting
Flitsstand Automatisch, automatisch met rode-ogenreductie, automatisch met lange sluitertijd, automatisch met lange sluitertijd en rode-ogenreductie, invulflits, rode-ogenreductie, synchronisatie met lange sluitertijd, synchronisatie met lange sluitertijd en rode-ogenreductie, synchronisatie op het tweede gordijn met lange sluitertijd, synchronisatie op het tweede gordijn, uit
Flitscorrectie -3 tot +1 LW in stappen van 1/3 of 1/2 LW, in de standen P, S, A, M en SCENE
Flitsgereedaanduiding Brandt wanneer de ingebouwde flitser of een optionele flitser volledig is opgeladen; knippert nadat de flitser op volle sterkte heeft geflitst
Accessoireschoen ISO 518-flitsschoen met synchronisatie- en gegevenscontacten en vergrendeling
Nikon Creatief Verlichtingssysteem Nikon CVS wordt ondersteund
Synchronisatieaansluiting AS-15 synchronisatieflitsadapter (apart verkrijgbaar)
Witbalans Automatisch, Gloeilamplicht, Tl-licht (7 soorten), Direct zonlicht, Flitslicht, Bewolkt, Schaduw, handmatige voorinstelling; alle met fijnafstelling, behalve handmatige voorinstelling.
Soorten bracketing Belichting, Witbalans, ADL
Livebeeld - Objectiefscherpstelling Autofocus (AF): enkelvoudige servo-AF (AF-S), fulltime-servo-AF (AF-F), handmatige scherpstelling (MF)
Livebeeld - AF-stand Gezichtprioriteit-AF, Breedveld-AF, Normaal veld-AF, AF met onderwerp volgen
Livebeeld - Autofocus Contrastdetectie-AF overal in het beeld (camera selecteert automatisch het scherpstelpunt als gezichtprioriteit-AF of AF met onderwerp volgen is geselecteerd)
Livebeeld - Automatische onderwerpselectie Beschikbaar in de standen Automatisch en Automatisch (flitser uit)
Film - Lichtmeting DDL-lichtmeting met hoofdbeeldsensor
Film - Meetmethode Matrix
Film - Beeldformaat (pixels) en beeldsnelheid 1920 x 1080: 60p (progressief), 50p, 30p, 25p, 24p; 1280 x 720: 60p, 50p. Werkelijke beeldsnelheden voor 60p, 50p, 30p, 25p en 24p zijn respectievelijk 59,94, 50, 29,97, 25 en 23,976 bps; alle opties ondersteunen zowel hoge als normale beeldkwaliteit
Film - Bestandsindeling MOV
Film - Videocompressie H.264/MPEG-4 geavanceerde videocodering
Film - Audio-opname-indeling Lineaire PCM
Film - Audio-opname -apparaat Ingebouwde of externe stereomicrofoon, instelbare gevoeligheid
Film - ISO-gevoeligheid ISO 100 tot 25.600
Overige opties Time-lapse-films
Scherm Kantelbare TFT-lcd-monitor met een diagonaal van 8,1 cm (3,2 inch), een kijkhoek van 170°, een beelddekking van circa 100%, instelbare helderheid en aan/uit zetten via oogsensor. Circa 1.037.000 beeldpunten (720 x 480 x 3 = 1.036.800 beeldpunten)
Weergave Schermvullende weergave en miniatuurweergave (4, 12 of 80 beelden of kalender) met zoomweergave, uitsnijden tijdens zoomweergave, inzoomen op gezichten tijdens weergave, filmweergave, diashows met foto's en/of films, histogramweergave, hoge lichten, foto-informatie, weergave van locatiegegevens, automatische beeldrotatie, fotoscore en beeldcommentaar (maximaal 36 tekens)
USB Hi-Speed USB met Micro-USB-aansluiting; aansluiting op de ingebouwde USB-poort wordt aanbevolen
HDMI-uitgang C-type HDMI-aansluiting
Audio-ingang Stereo-mini-jack (diameter van 3,5 mm); ondersteunt optionele ME-1 stereomicrofoons
Accessoire-aansluiting(en) Draadloze afstandsbedieningen: WR-1, WR-R10 (apart verkrijgbaar). Afstandsbedieningskabels: MC-DC2 (apart verkrijgbaar). GPS-apparaten: GP-1/GP-1A (apart verkrijgbaar)
Wi-Fi (draadloos LAN) - normen IEEE 802.11b, IEEE 802.11g
Wi-Fi (draadloos LAN) - frequentie 2412-2462 MHz (kanaal 1 tot 11)
Wi-Fi (draadloos LAN) - beveiliging Verificatie: open systeem, WPA2-PSK
Wi-Fi (draadloos LAN) - bereik (zichtlijn) Circa 10 m zonder interferentie; het bereik hangt af van de signaalsterkte en de aan- of afwezigheid van obstakels
NFC - Norm NFC Forum Type 3-tag
Bluetooth-standaards Bluetooth-specificatie versie 4.1
Ondersteunde talen Arabisch, Bengali, Bulgaars, Chinees (Vereenvoudigd en Traditioneel), Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Grieks, Hindi, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Marathi, Nederlands, Noors, Oekraïens, Perzisch, Pools, Portugees (Portugal en Brazilië), Roemeens, Russisch, Servisch, Spaans, Tamil, Telugu, Thai, Tsjechisch, Turks, Vietnamees, Zweeds
Accu Eén EN-EL14a oplaadbare Li-ionaccu
Lichtnetadapter EH-5b lichtnetadapter; vereist EP-5A stroomaansluiting (apart verkrijgbaar)
Statiefaansluiting 1/4-inch (ISO 1222)
Afmetingen (B x H x D ) Circa 124 x 97 x 70 mm
Gewicht Circa 465 gram met accu en geheugenkaart, maar zonder bodydop; circa 415 gram (alleen camerabody)
Gebruiksomstandigheden - Temperatuur Temperatuur: 0 °C tot 40 °C
Gebruiksomstandigheden - Luchtvochtigheid Luchtvochtigheid: 85% of minder (geen condensvorming)
Meegeleverde accessoires DK-25 rubberen oogschelp, BF-1B bodydop, EN-EL14a oplaadbare Li-ionaccu (met afdekkapje), AN-DC3 riem, MH-24 acculader (stekkeradapter meegeleverd in landen of regio's waar deze vereist is; vorm hangt af van land van aankoop)
Nikon D5600 + AF-P 18-55 VR zwart heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

1.399,00
FX-formaat sensor van 24,3 MP Veel detail,...
1.849,00
FX-formaat sensor van 24,3 MP Veel detail,...
2.399,00 2.022,00
Belangrijkste functies van de D500 1....

Alternatieve artikelen:

2.399,00 2.022,00
Belangrijkste functies van de D500 1....
1.399,00
FX-formaat sensor van 24,3 MP Veel detail,...
1.899,00
FX-formaat sensor van 24,3 MP Veel detail,...
1.049,00
ype Digitale...
Laatst bekeken items